HÚSVÉTI ASZTALDEKORÁCIÓ

 
_DSC2318.jpg

Akik már voltak nálunk vendégségben tudják, vagy legalábbis sejthetik, hogy mennyire imádom a szép asztalterítékeket, amit állandó gyakorisággal tervezek és alkotok újra. Most itt a Húsvét, ilyenkor aztán tényleg nem kell szerénykednünk. 

 

Amikor egy ünnepi terítéket készítek, figyelek arra is, hogy ne csak a díszítés árassza el az asztalt, hanem a sok finomságnak is jusson hely. Persze fotón jól néz ki, ha olyan sok virág van, hogy már lefolyik az asztalról, de valóságban, azért nem örülnénk, ha egy tulipán csokor lenne az arcunkban. Mivel a terítéket előbb fotóztuk le, nem sütöttem kalácsot, és főztem sonkát, mert csak kopogtatónak lett volna jó Húsvétra. Így ezzel a bejegyzéssel azt akarom megmutatni Nektek, hogyan lehet visszafogott, de mégis kedves asztaldekorációt készíteni úgy, hogy a sok elkészített finomság csak feltegye az i-re a pontot.

Idén szerettem volna, hogy a fürjtojás kontrasztos mintázatának hangulata köszönjön vissza az asztalon, egy kis pasztell színvilággal. Szerencsére a H&M Home-ban találtam egy nagyon vagány foltos tányért, ami nagyon jól illett a koncepcióba. Mivel ez egy nagyon meghatározó minta, jobb ha a többiben viszafogott, naturális színeket használunk. A két alap szín a fekete és a fehér szintén visszaköszönhet külön-külön, nekem ez a virágokban, a tojásokban, a tányérban és pár kiegészítőben jelenik meg. Az egészet pedig a pasztell zöld tette üdévé és igazi tavaszi hangulatúvá.

_DSC2341.jpg

A tojásokat is lehet csinosan tálalni, erre hoztam pár példát! Most a kedvencem, hogy kis fészekbe rakom a tojást, amihez amúgy bármelyik hobby boltban vagy akár virágboltban találtok raffiat. A szalvétanyuszihoz szerintem mindekinek van otthon szalvétája, aminek nem feltétlen kell textilből lennie. Széthajtjátok a szalvétát, az egyik sarkánál fogva elkezditek feltekerni, majd a tojás köré tekeritek. Kössétek meg egy madzaggal, igazítsátok meg a két "fület" és mehet a tányérra. Tuti siker lesz a nagy lakománál! A harmadik, amit hoztam Nektek, az megint nagyon egyszerű! Nem biztos hogy van otthon fagolyó, de akár mással is tudod kivitelezni, akár egy eukaliptusz vagy barkaággal. Tekerd őket fel koszorú formára és kösd meg úgy, hogy ne jöjjön szét, és már mehet bele a tojást! Ilyen egyszerű ötletekkel szuper végeredményt lehet elérni.

_DSC2371.jpg

Egy valami hiányzik az asztalról, amit akkor vettem észre, amikor Dóri átküldte az elkészült képeket! Hát a poharak... Ti el ne felejtsétek, hisz egy jó koccintás nem hiányozhat! Remélem hasznos volt számotokra a cikk és még feltudjátok használni az ötleteimet az ünnepi asztalnál!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket és jó pihenést kívánok Nektek!

 

Photo: Captain Dóri

 
InteriorDominika Simon