DIY - ÚJRAGONDOLT BABAHÁZ

 
_DSC1212.jpg

Gondolkodtam, hogy mivel kezdjem a kis monológom, hogy miért ügyködtem egy babaházon majdnem két napig, mivel Zoé nem annyira babázós típus - az alma nem esett messze a fájától - nem volt nyomós indokom. De mind a ketten nagyon szeretünk kreatívkodni, ezért úgy voltam vele, ha nem is használja, legalább egy jót festegetünk. Hát azt hiszem ennél jobban nem sülhetett volna el, mert minden szempontból imádja!

 

Ráadásul nem csak Zoénál volt nagy sikere, hanem Nálatok is, ezért arra gondoltam, hogy rendesen megosztom veletek  a végeredményt. Mivel nem örökítettem meg minden egyes munkafolyamatot, jobban mondva, semmilyen folyamatot, így csak ez elkészült babaházról tudok mutatni fotókat. Sok kérdést kaptam, ezekre itt megpróbálok kielégítő válaszokat adni. Amit a legtöbben feltettetek, hogy hol lehet kapni ilyen házat! Dobpergés... Az Aldiban, de még a Müllerben is láttam nagyon hasonlót, az talán nagyobb volt. A fabútorokat hozzá adják, meg fababák is voltak benne, de azok annyira szörnyen néztek ki, hogy inkább eldugtam a szekrény mélyére. Mondtam Zoénak, hogy inkább a legofiguráival játszon, azoknak kedvesebb az arckifejezésük...

A bútorokat viszont mind átfestettem, ott ahol nem natúr színe volt. A szék ülökéje lila helyett szürke lett, a kanapé és a fotel párnája fekete, a pici gombokat és kiegészítőket pedig aranyra festettem. Az erkélyeknek és a tetőnek mást szín adtam. Úgy kevertem ki az a zöldet hogy passzoljon a "tapétához", amit teljesen véletlenül a Tchibo üzletében találtam. A szőnyegeket filcből vágtam ki, és a konyha falára felakasztottam egy gyöngyfüzért. Ja, és egy aprócska részletet kifelejtettem, hogy az egész házat sötétszürkére festettem - tudom, nagyon feketének látszik - csak a padlót hagytam meg natúr színűre.

Festékből, amúgy a PentArt termékeit szoktam használni, mert gyönyörűen fednek és meglepően a kisebb tégelyes kiszerelés is sok felületre elég. A szőnyegeket filcből vágtuk ki Zoéval, egyedül a konyha padlója kapott natúr szalagból szőnyeget. Majd mikor elkészültünk a babaházzal Zoé megkérdezte, és holvan a tatajó - értsd: takaró- mert nem tudja betakarni a kis kutyáját az ágyban. Természetesen azonnal pótoltam ezt a hatalmas hiányosságot, és így már tényleg kész voltunk vele.

Remélem Ti is kedvet kaptok hozzá és elkészítitek együtt a saját kis babaházatokat. Már csak azért is megéri, mert fantasztikus dolog együtt alkotni a gyerekeinkkel.

Photo : Captain Dóri

 
DIYDominika Simon