DIY - FA NYUSZI

 

Azt hiszem kijelenthetem, hogy Húsvét a második kedvenc ünnepem. Mindent eláraszthatnak a virágok, a tojások, barkából pedig sosem elég. De a kis kiegészítőket is imádom, ezért gondoltam készítek valami olyat, ami beleillik az enteriőrünkbe. Így született meg ez a fa nyuszi, ami szerintem nagyon jópofa lett.

 

A tervem az volt, hogy két nagy és egy kisnyuszit készítek, de pont mennem kellett a bölcsibe Zoéért, azóta persze meg még mindig készül a másik kettő! Majd jövő Húsvétkor...

Lássuk mire lesz szükséged:

  •    7 cm átmérőjű fagolyó
  •    4 cm átmérőjű fagolyó
  •    Drót
  •    Fonal - ez lehet bármilyen, ami neked tetszik! Én ruhafonalat vettem!

Fagolyót legnagyobb választékban eddig a Mammutban lévő, Hobby boltban találtam, de ha fontos információ birtokában vagytok, ne tartsátok magatokban!

Ha mindent beszereztél jöhet a móka. Pofonegyszerű a feladat. Vágj két azonos hosszúságú drótot, hajtsd félbe és először dugd át a kisebb golyón, majd a nagyobbikon is! Ha az alján kilóg a vége nyugodtan levághatod, hogy ne zavarjon. A drótfüleket kicsit formázd, ahogy jónak látod! Ezt követően a fonallal köss egy csomót egészen a nyuszifül tövébe, majd szépen elkezdheted a fűzést!

Sokkal egyszerűbb megcsinálni, mint elmagyarázni, de azért megpróbálom érthetően! :)

Amihez hasonlítani tudom, olyan mintha cipőfűzőt fűznél be, de csak az egyik végével. A lényeg, hogy mindig tartsd feszesen a fonalat, hogy a már befont részen ne látszódjon ki a drót és ne csúszkáljon! Ha a tetejére értél és úgy látod már kevés helyed van, akkor is fűzd még át párszor, mert csak akkor fogja szépen fedni a drótot. A végén köss megint egy csomót, ezeket úgy igazítsd, hogy szemből ne legyen látható. Én beledugtam a fonatba. Majd ezt ismételd meg a másik fülecskénél, és kész is vagy! Jöhet a konfetti!

_DSC2402.jpg

A füleket kicsit lehajthatod, ettől szerintem aranyosabb lesz! Ha szeretnél rajzolhatsz arcot a nyuszinak, vagy akár egy ugyanolyan színű pompont ragaszthatsz a popójára.

Nekem ez a letisztult forma tetszik.

Jó mókázást!

Domi

_DSC2403.jpg
 
DIYDominika Simon